РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ СОФИЯ

ДОБРЕ ДОШЛИ В РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – СОФИЯ!   АДРЕС: пл. "БАНСКИ" 1.   РАБОТНО ВРЕМЕ: вторник – неделя 10:00–18:00 ч., последен час на влизане 17:30 ч., понеделник – почивен ден.   ТЕЛ.: 02 985 44 55.   ОЧАКВАМЕ ВИ! За посетителите има безплатни паркоместа. Входът за паркинга е откъм ул. "Триадица". Внимание: броят им е ограничен

музей за история на софия

Постоянна експозиция

повече »

света софия

Филиали

повече »

Временни изложби

повече »

sveta sofia

За София

повече »

 

Творческа лаборатория

повече»

регионален музей София

Регионален исторически музей София

повече»

Рожден ден в музея!

Обявяваме ЗОНА ПРИТЕГАТЕЛНА за РОЖДЕНИЦИ!

Очакваме Ви заедно с цял куп гости, за да ПРАЗНУВАМЕ шеметно – така,както ни прилича...

happy-birthday

"Рожден ден в музея" е причудливо цветно продължение на наличните ни до момента инициативи за деца. На всички тях вдъхваме вълшебство. Това е не само ЗОНА ПРИТЕГАТЕЛНА, но и ЗОНА СВОБОДНА от ходене на пръсти, скучно изкарване и досадна фактология. Всичко подобно ни е противопоказно!

Замесвайки магически съставки, сме измислили нови начини за забавление.

Каним Ви да отпразнуваме заедно рождения Ви ден в "Праисторическата къща", на "Пазар с древните римляни" или с "Магията на ретро София"...

Вие решете кое да изберете!...повече

« февруари 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Новини

 • 19 Фев
  145 ГОДИНИ ОТ ОБЕСВАНЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

  Днес се отбелязват 145 години от обесването на Васил Левски. Апостола на свободата е сред най-емблематичните личности в българската история. Той посвещава живота си за освобождението на България от османско владичество.

 • 11 Фев
  503 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА СВ. ГЕОРГИ СОФИЙСКИ

  Свети великомъченик Георги Софийски Нови е роден през 1496/97 г. в Кратово. След смъртта на своите родителите, напуснал  родния си град и се заселил в София. Тук живял в дома на поп Пейо. Заради отказа му да приеме исляма е изгорен на клада на 11 февруари 1515 г.

 • 28 Ян
  СОФИЙСКОТО МЕТРО НАВЪРШИ 20 ГОДИНИ

  На 28 януари 2018 г. се навършват 20 години от пускането в експлоатация на първия участък на столичната подземна железница между станциите „Сливница” и „Константин Величков”.  На този ден през 1998 г. потегля  първото влакче на софийското метро по трасе с дължина 6,4 км и 5 станции.

 • 27 Ян
  120 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА БТА

  Днес се навършват 120 години от създаването на Българската телеграфна агенция (БТА). Наред с БНТ и БНР, тя е сред държавните медии под обществен контрол. Агенцията е създадена с указ на княз Фердинанд, издаден на 27 януари 1898 г.

Събития

 • 19 Фев
  ВАЛИДИРАНЕ НА ПОЩЕНСКА МАРКА

  РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-СОФИЯ ще бъде домакин на валидиране на пощенска марка. Тя ще бъде пусната в употреба като част от инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018“. Събитието ще се проведе на 20 февруари от 11.00 ч. във фоайето на музея на пл. „Бански“ 1.

 • 19 Фев
  ЛЕКЦИЯ „В ЗОРАТА НА ТЪРГОВИЯТА“

  РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-СОФИЯ продължава цикъла от исторически лекции. На 22 февруари от 17:30 ч. проф. д.и.н. Иля Прокопов ще говори на тема „В зората на търговията: Първи прояви на размяна, пари, стоки и търговски стандарти.“

 • 08 Фев
  ВАКАНЦИЯ „ЗИМА В МУЗЕЯ“

  РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-СОФИЯ проведе образователна програма за деца по време на междусрочната ваканция  (3-6 февруари). Десетки ученици посетиха музея и участваха в практичните и теоритични занимания в рамките на събитието.

 • 05 Фев
  ОФИЦИАЛНО ПОСЕЩЕНИЕ

  РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-СОФИЯ беше посетен от Десислава Радева, съпруга на президента на България Румен Радев и Едгар Прека, съпруг на президента на Малта Мари Луиз Колейро Прека. Събитието бе част от индивидуалната съпружеска програма в рамките на официалното посещение малтийския държавен глава у нас.

Последвайте ни

Актуално

Ретро кафене

Нашите галерии

Книга за гости

qr code

Newsletter