Статии филтрирани по дата: Август 2016 - Общински културен институт Музей за история на София
Понеделник, 29 Август 2016 00:00

КОНЦЕРТ: The Cracks

МУЗЕЯТ ЗА ИСТОРИЯ НА СОФИЯ има удоволствието да представи музикантите от The Cracks. Американското дуо ще изнесе концерт във фоайето на нашата сграда на пл. "Бански" 1 на 7 септември 2016 г. от 18:00.

Публикувана в Новини

Дора Петрова Габе е известна българска поетеса, писател и преводач. Тя е родена в село Харманлък (днес Дъбовник), Добричка област. Завършва гимназия във Варна.

Публикувана в Новини

Иван (Ванчо, Ванче) Михайлов Гаврилов е деец на националноосвободителното движение на българите в Македония и Одринско, един от ръководителите на Вътрешната македонска революционна организация (ВМРО).

Публикувана в Новини
Сряда, 10 Август 2016 00:00

"ГЕРБЪТ НА СОФИЯ" – конкурс

МУЗЕЯТ ЗА ИСТОРИЯ НА СОФИЯ организира детски конкурс на тема: "ГЕРБЪТ НА СОФИЯ". Той е открит за участие от 21 май до 2 септември 2016 г, включително.

Публикувана в Новини

През лятото на 1886 г. градусът на политическото напрежение в Княжество България нараства. Засилват се агитациите за насилствено отстраняване на княз Александър І. Висши офицери от българската армия започват да оценяват неговата детронация като необходимо условие за подобряване на отношенията с Русия.

Публикувана в Новини

Последвайте ни

Актуално

Ретро кафене

Нашите галерии

Книга за гости

qr code

Newsletter