Статии филтрирани по дата: Декември 2017 - Общински културен институт Музей за история на София

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-СОФИЯ получи дарение от Столична община. На 21 декември на церемония във фоайето на музея заместник-кметът на столицата доц. д-р Тодор Чобанов връчи 200 книги на библиотеки на софийски училища, както и на Столична библиотека и филиалите ѝ, библиотеката на Дом на културата „Искър” и на Детската творческа лаборатория към Регионален исторически музей – София.

Публикувана в Новини
Четвъртък, 21 Декември 2017 00:00

РИМ-СОФИЯ помогна на деца в нужда

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-СОФИЯ зарадва социално слаби деца и сираци в навечерието на коледно-новогодишните празници.  РИМ се включи в инициативата на туристическа агенция "Люба Турс", която  от десет години подпомага деца в затруднено положение в страната.

Публикувана в Новини

Археолози от Регионален исторически музей-София разкриха нова част от северната стена на антична Сердика по време на спасителни разкопки на ул. „Екзарх Йосиф“. Трасето на стената в тази посока се предполага на база предходни проучвания още от първата половина на миналия век.

Публикувана в Новини
Вторник, 12 Декември 2017 00:00

Нова музейна експозиция

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – СОФИЯ представя новата музейна експозиция, посветена на художника Ненко Балкански. Тя е разположена в един от филиалите на Музея – неговата къща в столичния квартал "Изток" на ул. "Латинка" 12. Официалното откриване е на 13 декември 2017 г. (сряда) от 12:00 ч.

Публикувана в Новини

На 9 декември 2017 г. се навършват 90 години от подписването на договор между България и Гърция, останал в историята като спогодбата Моллов-Кафандарис. Тя има за цел уреждане на задълженията на двете страни, произтичащи от българо-гръцката конвенция за взаимна и доброволна емиграция на етническите малцинства, подписана в парижкото предградие Ньой на 27 ноември 1919 г.

Публикувана в Новини
Понеделник, 04 Декември 2017 00:00

70 години от Димитровската конституция

Навършват се 70 години от приемането на т. нар. Димитровска конституция (по името на Георги Димитров). Свиканото VI Велико народно събрание има за цел да приеме новия основен закон на страната, който да замени действащата до момента Търновска конституция.

Публикувана в Новини

Последвайте ни

Актуално

Ретро кафене

Нашите галерии

Книга за гости

qr code

Newsletter