Съкровището от Надсентмиклош

06 Април 2017

РЕГИОНАЛНИЯТ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – СОФИЯ Ви информира за уникална изложба. Златното съкровище от Надсентмиклош гостува на Националния археологически музей. Паралелно колегите организират и изложбата "Езическа България: власт и общество".

Златното съкровище от Надсентмиклош е сред най-големите и представителни ранносредновековни открития в Югоизточна Европа. То гостува на Националния археологически музей в София в периода 7 април – 30 юни 2017 г. Изложбата се организира от НАИМ – БАН съвместно с Музея за история на изкуството във Виена.

Пълният комплект оригинални съдове напуска Виена едва за трети път и ше бъде изложен в зала Трезор на Националния археологически музей.

Във връзка с гостуването на златното съкровище от Надсентмиклош, Националният археологически музей организира и съпътстваща изложба „Езическа България: власт и общество“. В рамките на изложбата са представени основни аспекти на българското общество в процеса на неговото формиране – социални и културни. Те са илюстрирани чрез някои от най-представителните и впечатляващи находки от епохата на Първата българска държава. В изложбата участват редица музеи от страната: РИМ Шумен, АМ Варна, РИМ Силистра, РИМ Добрич, НИМ, ИМ Раднево, АМ „Велики Преслав” и РИМ Хасково. Изложбата може да бъде посетена в периода от 7 април – 24 септември 2017 г. в залата за Временни изложби на НАИМ-БАН.

Последвайте ни

Актуално

Ретро кафене

Нашите галерии

Книга за гости

qr code

Newsletter