Да се усмихнем заради Борис Димовски

08 Май 2017

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – СОФИЯ организира изложбата „Да се усмихнем заради Борис Димовски” в чест на именития художник. Официалното откриване е на 10 май 2017 г. (сряда) от 19:00 ч. в зала „Инфоцентър” на Музея (адрес: пл. „Бански” 1).

Изложбата „Да се усмихнем заради Борис Димовски” е посветена на работата на художника в областта на рисунката и карикатурата. Тя включва оригинали и хронологически обхваща периода от 70-те год. до края на ХХ в.

Борис Димовски е роден на 20 октомври 1925 г. в родопското село Яворово. Учи в Националната художествена академия в София, а талантът му е многостранен. Той се изявява като художник и същевременно пише лично текстове към много от своите рисувани произведения през годините.

Димовски се утвърждава като професионалист, работещ предимно в областта на графиката и карикатурата. Художник е във в. „Труд“, в. „Стършел“, в. „Стандарт”, както и редактор и художник в Българската национална телевизия. Рисува на живо в предаването „Всяка неделя“.

Паралелно с това илюстрира над 200 книжни издания за деца и възрастни. Работи по оформянето на редица театрални постановки. Професионалната му биография включва и участието му като депутат в VII Велико Народно събрание и последвалото го XXXVI Народно събрание.

Изложбата се фокусира върху малка част от творческата дейност на Борис Димовски. Могат да се видят рисунки и карикатури, разпределени условно в 6 тематични кръга: По света, Шопски хумор, Стил „Борис Димовски”, Из България, Екология, Още нещо.

Изложбата се открива на 10 май 2017 г. (сряда) от 19:00 ч. и може да бъде разгледана до 28 май 2017 г. (неделя).

Последвайте ни

Актуално

Ретро кафене

Нашите галерии

Книга за гости

qr code

Newsletter