Статии филтрирани по дата: Февруари 2017 - Общински културен институт Музей за история на София

На 26 февруари 1907 г., понеделник, към 16 часа приключва поредното заседание на Народното събрание. Премиерът Димитър Петков, придружен от министрите д-р Никола Генадиев, Лазар Паяков и генерал Михаил Савов, излиза от сградата на парламента и тръгва по бул. „Цар Освободител” по посока на Борисовата градина.

Публикувана в Новини

Д-р Георги Вълкович е един от най-образованите и харизматични български политици след Освобождението.

Публикувана в Новини

Иван Милев е роден на 19 февруари 1897 г. в Казанлък. Баща му е овчар, a умението на майка му да тъче красиви черги повлиява впоследствие цялостното творчество на автора.

Публикувана в Новини

През лятото на 1886 г. настъпва остра поляризация на политическите сили в Княжество България. Борбата между двата лагера на русофили и русофоби се изостря до краен предел.

Публикувана в Новини

На 10.02.2017 г. се навършват 70 години от подписването на Парижкия мирен договор, с който се уреждат отношенията между Антихитлеристката коалиция и България, Италия, Румъния, Унгария и Финландия след края на Втората световна война.

Публикувана в Новини

Георги (Гоце) Николов Делчев е виден деец на националноосвободителното движение на българите в Македония и Одринско, идеолог и организатор на Вътрешната македоно-одринска революционна организация. Национален герой в България и Република Македония.

Публикувана в Новини

1887г. - 135 години от официалното откриване на сградата на Княжеския дворец (сега Национална художествена галерия). Сградата, в която сега се помещават Националната художествена галерия и Етнографския музей, е бившият царски дворец.

Публикувана в Новини

Владимир Димитров Поппетров – Майстора е роден през 1882 г. в с. Фролош, където живее до 7 годишна възраст, след което семейството му се премества в Кюстендил.

Публикувана в Новини

Последвайте ни

Актуално

Ретро кафене

Нашите галерии

Книга за гости

qr code

Newsletter