СЕМИНАР

13 Март 2017

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – СОФИЯ ще бъде домакин на заключителния семинар по проекта "Античната история на София, културно-историческо наследство достъпно за всички". Той ще се проведе на 16–17 март 2017 г. Семинарът ще бъде последван от пресконференция и откриване на изложба.

"Античната история на София, културно-историческо наследство достъпно за всички" е проект, представящ наследството на нашата столица в европейския контекст на културен обмен и културно многообразие. Насочен е към опазване на културно-историческото наследство на София чрез реставрация, консервация и социализация.

Проектът е финансиран по програма БГ 08 „Културно наследство и съвременни изкуства”. Партньор по проекта е Норвежкият институт за изследване на културното наследство (NIKU).

Обектите, включени в проекта са: базиликата „Света София“, Западната порта на Сердика и Триъгълната кула на Сердика. Чрез дейностите по консервация, реставрация, експониране и благоустрояване те не само се представят пред широката публика, но се опазват и съхраняват за бъдещите поколения.

Двудневният заключителен семинар ще се проведе на 16 март (09:00 – 17:00 ч.) и на 17 март 2017 г. (09:00 – 12:00 ч.) в Регионален исторически музей – София (зала Инфоцентър).

 

Част от програмата на семинара са и още две събития:

1. Пресконференция, която ще се проведе на 16 март 2017 г. от 17:00 ч. в Регионален исторически музей – София (зала Инфоцентър);

2. Изложба, посветена на проекта, която ще се открие на 16 март 2017 г. от 18:00 ч. в Регионален исторически музей – София (зала Инфоцентър);

Последвайте ни

Актуално

Ретро кафене

Нашите галерии

Книга за гости

qr code

Newsletter