Дизайнерски презентации

31 Март 2017

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – СОФИЯ организира поредното събитие от съпътстващата програма на временната изложба "Изящество и красота от миналото". Дизайнерските презентации, обединени под заглавието "Старото ново – новото старо", ще се проведат на 6 април 2017 г. от 10:00 до 12:00 ч.

Временната изложба "Изящество и красота от миналото" (1 февруари – 30 април 2017 г.), представяща шитата дантела, има богата съпътстваща програма. Част от нея са презентациите на дизайнери, обединени под темата "Старото ново – новото старо". Те ще се проведат в Регионален исторически музей – София (пл. "Бански" 1) на 6 април 2017 г. с начален час 10:00 и ще продължат до 12:00. 

Дизайнерът Рафаела Рафаелова, която е докторант в Националната художествена академия (НХА) в София, както и преподавател в Националната гимназия за приложни изкуства (НГПИ) „Св. Лука”, ще ръководи събитието. Тя ще представи своите обучителни мостри и аксесоари в областта на шитата дантела. Специално внимание Рафаела ще отдели на колекцията си „Магия за любов”. Пред ученици, студенти и гости на Музея тя ще представи творческите интерпретации и експерименти със старата техника на шитата дантела на своята колега Лидия Сутева, която продължава образованието си в чужбина.

Специален гост на събитието ще бъде доц. Анна Аврамова – преподавател в катедра „Мода” на Факултета за приложни изкуства на НХА. Тя ще говори за важността в отстояването на заниманията със старите техники в образованието на бъдещите дизайнери. Участници в събитието ще бъдат ученици от НГПИ „Св. Лука” и студенти от НХА.

Последвайте ни

Актуално

Ретро кафене

Нашите галерии

Книга за гости

qr code

Newsletter