ВАКАНЦИЯ „ПРОЛЕТ В МУЗЕЯ 2018“

13 Март 2018

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-СОФИЯ за пета поредна година организира детската програма „Пролет в музея” с творческа и образователна  част. Тя ще се проведе от 2 до 5 април в рамките на Пролетната ваканция. Заниманията ще са от 09:00 до 16:00 ч., като желаещите да участват могат да се включат само в един от посочените дни или във всичките.

Добре дошли в ателието са всички деца от 6 до 12 години. Те ще бъдат запознати с археология,  историята на София, нумизматика и етнография.

Подрастващите ще имат възможност да стрелят с лък на открито, да  украсяват яйца, да разберат повече за традиционното средновековно българско облекло и да си изработят крепостна стена. Всеки желаещ ще може да си направи и собствена шапка.

Заниманията са подбрани тематично и свързани с постоянната и времената изложба в музея. Историята на София децата ще усетят и с посещения на знакови сгради в града. Ще се отдели и специално внимание на 3 април – денят, в който София е избрана за столица на България.

Всички материали за ателието  се осигуряват от музея. Децата ще си тръгнат  с изработеното от тях. Минималният брой на участниците е 8 деца. Цената за участие е 25 лева на ден. За всеки допълнителен член от семейството има 25 % намаление.

Заплащането се извършва по банков път или на място

Банкова сметка: Регионален исторически музей – София
IBAN: BG88SOMB 9130 3153 7589 00
BIC: SOMBBGSF, Общинска банка, клон Врабча

ЗА ЗАПИСВАНЕ:

web: sofiahistorymuseum.bg/bg/online-registration

е-mail: museum.vacation@gmail.com

Телефон: +359(2)985 44 55

Програмата вижте тук

Последвайте ни

Актуално

Ретро кафене

Нашите галерии

Книга за гости

qr code

Newsletter