Статии филтрирани по дата: Януари 2018 - Общински културен институт Музей за история на София

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-СОФИЯ беше домакин на официалното представяне на сборника „Музейни експозиции и стандарти: Поглед напред“. Събитието се проведе в информационния център в музея на пл. „Бански“ 1.

Публикувана в Събития
Четвъртък, 18 Януари 2018 00:00

ПРОЖЕКЦИЯ СЪБРА УЧЕНИЦИ В МУЗЕЯ

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-СОФИЯ отбеляза Деня на българското кино с прожекция на филма „Нашата стока е най-голямата реклама“. Да изгледат документалната лента гости в музея бяха ученици от 10-и и 11-и клас на Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“.

Публикувана в Събития

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – СОФИЯ представи фотографската изложба "Епопея за незабравимите български опълченци". Неин автор и куратор е д-р Тошо Пейков. Тя бе открита в галерийното пространство на Триъгълната кула (бул. "Княгиня Мария Луиза" 16) на 17 януари 2018 г.

Публикувана в Събития
Сряда, 17 Януари 2018 00:00

ДЕН НА КИНОТО В МУЗЕЯ

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-СОФИЯ ще отбележи изминалия Ден на българското кино с прожекция на филма „Нашата стока е най-голямата реклама“. Документалната лента за историята на българската реклама в началото на 20-и век ще се върти в четвъртък, 18 януари, в сградата на РИМ-София.

Публикувана в Събития

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – СОФИЯ представя фотографската изложба "Епопея за незабравимите български опълченци". Неин автор и куратор е д-р Тошо Пейков. Тя се открива в галерийното пространство на Триъгълната кула (бул. "Княгиня Мария Луиза" 16) на 17 януари 2018 г.

Публикувана в Събития
Четвъртък, 11 Януари 2018 00:00

"Зима в музея" чака децата в РИМ-София

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-СОФИЯ е подготвил образователна програма в рамките на междусрочната ученическа ваканция  (3-6 февруари). Много изненади чакат децата в рамките на инициативата, която ще се проведе в сградата на музея на пл. "Бански" 1.

Публикувана в Събития
Петък, 05 Януари 2018 00:00

РИМ-СОФИЯ ПОЧЕТЕ ХРИСТО БОТЕВ

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – СОФИЯ отбеляза тържествено 170-ата годишнина от рождението на Христо Ботев. Събитието включи валидиране на пощенска карта, откриване на пощенско-филателна изложба и на мраморен бюст на великия българин.

Публикувана в Събития
Сряда, 03 Януари 2018 00:00

ЧЕСТВАНЕ: Христо Ботев

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – СОФИЯ ще отбележи тържествено 170-ата годишнина от рождението на Христо Ботев. Събитието включва валидиране на пощенска карта, откриване на пощенско-филателна изложба и на мраморен бюст на поета. Това ще се случи на 5 януари 2018 г. в Музея (пл. „Бански“ 1) от 12:00 ч.

Публикувана в Събития

Последвайте ни

Актуално

Ретро кафене

Нашите галерии

Книга за гости

qr code

Newsletter