Възрастни Лекция
История
24 февруари 2016 г.
безплатно
Преподавател: доц. д-р Георги Николов
Място на провеждане: Музей за история на София, пл. "Бански" 1
Лице за контакт: Ерина Кръстева

Лекция История на България – ФЕВРУАРИ

Лекция История на България – ФЕВРУАРИ

МУЗЕЯТ ЗА ИСТОРИЯ НА СОФИЯ продължава цикъла лекции по История на България със следната тема – "София и възобновяването на българското царство (1185–1197 г.)". Тя ще се проведе на 24 февруари 2016 г. (сряда) от 17:30 ч.

Лекциите по История на България са съвместна инициатива на МУЗЕЯ ЗА ИСТОРИЯ НА СОФИЯ и ИСТОРИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ на СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ "СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ". Те се провеждат всяка последна сряда на месеца в Музея за история на София на пл. "Бански" 1.

Лекциията през февруари е посветена на Средновековната българска история. Лектор ще бъде доц. д-р Георги Николов, преподавател и понастоящем зам.-декан по научно-изследователската дейност в Историческия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Темата е "София и възобновяването на българското царство (1185–1197 г.)".

ВНИМАНИЕ: Лекциите са с вход свободен. За присъствие е необходимо предварително запазване на място поради ограничения им брой! Това става посредством онлайн регистрация на сайта на Музея за история на София. Местата се считат за запазени до 15 минути преди началото на лекцията, след което регистрацията не важи.

Онлайн запазване на места е достъпно от следния линк: http://sofiahistorymuseum.bg/bg/online-registration 

Последвайте ни

Актуално

Ретро кафене

Нашите галерии

Книга за гости

qr code

Newsletter