Възрастни Лекция
История
30 март 2016 г.
безплатно
Преподавател: проф. д.и.н. Христо Матанов
Място на провеждане: Музей за история на София, пл. "Бански" 1
Лице за контакт: Ерина Кръстева

Лекция История на България – МАРТ

Лекция История на България – МАРТ

МУЗЕЯТ ЗА ИСТОРИЯ НА СОФИЯ продължава цикъла лекции по История на България със следната тема – "Превземането на София от османските турци и хронология на техните ранни завоевания". Тя ще бъде изнесена от проф. д.и.н. Христо Матанов на 30 март 2016 г. (сряда) от 18:00 ч.

Лекциите по История на България са съвместна инициатива на МУЗЕЯ ЗА ИСТОРИЯ НА СОФИЯ и ИСТОРИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ на СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ "СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ". Те се провеждат всяка последна сряда на месеца в Музея за история на София на пл. "Бански" 1. Лекциията през месец март е посветена на Средновековната българска история. Лектор ще бъде проф. д.и.н. Христо Матанов, преподавател в Историческия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Темата е "Превземането на София от османските турци и хронология на техните ранни завоевания".

ВНИМАНИЕ: Лекциите са с вход свободен. За присъствие е необходимо предварително запазване на място поради ограничения им брой! Това става посредством онлайн регистрация на сайта на Музея за история на София. Местата се считат за запазени до 15 минути преди началото на лекцията, след което регистрацията не важи.

Онлайн запазване на места е достъпно от следния линк: http://sofiahistorymuseum.bg/bg/online-registration 

Последвайте ни

Актуално

Ретро кафене

Нашите галерии

Книга за гости

qr code

Newsletter