Деца (5–10 г.) Творческа лаборатория
Приложни изкуства
3 април 2016 г.
безплатно
Преподавател: Илиана Михайлова, Стамен Кънев
Място на провеждане: Музей за история на София, пл. "Бански" 1
Лице за контакт: Ерина Кръстева

Ателие СОФИЯ – СТОЛИЦА 2016

Ателие СОФИЯ – СТОЛИЦА 2016

В чест на празника – 3 април 2016 г., Музеят за история на София обявява ден на отворените врати. На тази дата преди 137 години Учредителното събрание в Търново взима решение именно София да бъде столица на Третата българска държава.

Музеят за история на София организира безплатно ателие за деца (I – V клас) в рамките на един астрономически час като част от празничното отбелязване на 3 април 2016 г.. То ще се проведе от 14:00 до 15:00 ч. В ателието децата ще разберат подробности около избора на София за столица и ще изработят собственоръчно картичка.

За родителите, които са записали децата си в ателието, е организирана безплатна беседа из Музея за история на София. Безплатните беседи ще станат регулярни и ще се провеждат всяка неделя от 14:00 до 15:00 ч. Групата се състои от максимум 20 човека.

Филиалът на Музея за история на София – археологическото ниво на базиликата Света София, също ще е със свободен достъп на 3 април 2016 г. Там безплатната беседа е от 11:00 до 12:00 ч. и също ще стане регулярна всяка неделя. Групата се състои от максимум 15 души.

Групата за ателие "СОФИЯ – СТОЛИЦА" се състои от максимум 20 деца. Записвания се правят предварително посредством онлайн системата на уебсайта на Музея за история на София: http://sofiahistorymuseum.bg/bg/online-registration

Последвайте ни

Актуално

Ретро кафене

Нашите галерии

Книга за гости

qr code

Newsletter